AROMISTO, ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

AROMISTO, ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

(ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН КАВИ ТА ЧАЮ)

Адреса: м. Львів
Телефон: +38 (096) 0310222 , +38 (095) 0570222


Властивості зеленого чаю


Одні люди часто заварюють такий чай, наввипередки розхвалюючи його користь. Інші бояться його пити, адже вважається, що зелений чай вимиває з кісток кальцій. Хто правий, а хто ні? І - пити чи не пити?


Древні китайці поганого не радитимуть…

Східні вчені стверджують: серед їхніх довгожителів переважають шанувальники зеленого чаю (причому вживають його ці люди мало не надмірно – по 8-9 чашок у день). А крім того, цей терпкий напій також здійснює профілактику ракових захворювань, допомагає розкладати у крові жири і холестерин, тим самим захищаючи організм від атеросклерозу та хвороб серця, а також стримує загальне старіння організму. Так що корисні властивості зеленого чаю очевидні.

Сучасній людині цей напій сподобається також тим, що він допомагає знизити вагу. Звісно, від однієї чашки ви не втратите кілька кілограмів, але якщо ви стежите за власною зовнішністю, краще пити чай ніжно-медового кольору, аніж каву з вершками. А крім того, люди, що полюбляють довго посидіти перед телевізором або монітором (а це – 99% сучасного суспільства), вживаючи такий чай, отримують захист від променевої хвороби: цей напій нейтралізує шкідливий вплив екрану.

А в чому ж його шкода?

На жаль, є у цього терпкого напою і «темна сторона». Кожна його чашка містить певну кількість пуринів – шкідливих речовин, що мають здатність накопичуватися в організмі. В цілому, здоровій людині вони рідко коли зашкодять – але хворим на подагру, артрит або ревматизм краще відмовитися від чаю. А крім того, негативними можуть бути і такі властивості зеленого чаю, як збудливий ефект через вміст кофеїну. «Що ж у цьому поганого? – спитаєте ви. – Зранку чай, від якого можна швидко прокинутися – це бажаний гість на будь-якій кухні»… В цілому, це дійсно так. Однак кофеїн – речовина підступна. Організм швидко звикає до пробудження за допомогою кофеїну, і через певний час людині вже замало однієї чашки, після неї очі все так само злипаються, і їй хочеться випити ще… і ще… А випивши забагато зеленого чаю вдень, можна «заробити» безсоння вночі, а на наступний ранок – апатію, втому і роздратування.

І нарешті, цим нешкідливим на перший погляд чаєм краще не захоплюватися людям з підвищеним тиском.